Flikar

14 aug. 2011

Bingo


En arbetskamrats mamma skulle fylla 70 och då ville de ha en Bingo-tårta till henne. Var lite orolig för temat först, för jag visste inte riktigt hur jag skulle få det snyggt. Hur sexigt är Bingo liksom :-)


Men i vilket fall som helst så blev jag ändå rätt nöjd till slut, även om det kanske inte är min coolaste tårta...

Rätt mycket pill var det, men inte så svåra dekorationer.

De var allergiska mot en hel del så det blev en tårta utan det mesta.

Den innehåller inte nötter, laktos, ägg eller mandel. Tur att jag är van att baka utan ägg, så jag har ett helt okej recept här, men det är ju en hel del krångligare. Mest för att man inte kan göra så tjocka bottnar utan måste göra flera istället.

Så det är;

Ljusa bottnar
Hallonmousse
Blåbärsmousse

Spacklad med (laktosfri) grädde och täckt med hemmagjord SP
Dekorationer är i SP

14 kommentarer:

 1. Oj, mycket saker att tänka på när man gör tårta till allergiker. Den blev snygg och har de typiska sakerna som förknippas med Bingo på sig (fast vad vet jag... jag har aldrig spelat bingo). :-)

  SvaraRadera
 2. Om jag skulle fått en förfrågan om att göra bingotårta så hade jag nog också tänkt som dig att hur tusan ska man göra för att det ska bli snyggt, men jag tyckte du klara det galant ja =)Använder du alltid hemgjord sp? Hur tycker du den är till skillnad från köpt?

  SvaraRadera
 3. Haha, nä hur sexigt är det med bingo egentligen? :-) Men det gjorde du riktigt bra, den var superfin!

  SvaraRadera
 4. Den vart ju superfin!! Du fick verkligen med allt!

  SvaraRadera
 5. Vilken COOL tårta, jättefräck! Fattar inte hur du får till alla små detaljer så bra, helt sjukt! :)
  Jag gillar den verkligen! :D

  SvaraRadera
 6. Jag tycker tårtan blev väldigt fin :)

  SvaraRadera
 7. Men den blev väl hur snygg som helst :-) mycket allergier att hålla reda på, jag hade blivit helt nervös av bara det!

  SvaraRadera
 8. Tack så mycket :-)

  Milli: När jag täcker tårtor så använder jag bara egen SP, om det inte är marsipan då. Tycker den egna funkar jättebra och är god (och billigare än den köpta). Till dekorationer så använder jag däremot köpt (Wiltons) som jag tycker ger bättre stadga, är väl mer kompakt. Tycker också att egen SP kan bli lite kladdig om man knådar lite mer, som man ofta gör när man gör figurer.

  SvaraRadera
 9. Vilken fin!!! Perfekt motiv till en 70-åring! :o)

  SvaraRadera
 10. Vadå inte coolaste tårtan!!? OMG den är ju hur cool som helst! Älskar den!
  Dina tårtor ser alltid så "levande" ut och man ser lätt hur mycket tid och själ du lägger ner på dina bakverk. Tummen upp! :)

  SvaraRadera
 11. Bingo kanske inte är så sexigt men tårtan är superfin!! :)

  SvaraRadera
 12. Tack för ditt svar :) Jag har gjort egen sp en gång men tyckte inte den var lika bra som den köpta så jag köper alltid. Tycker den blev smågrynig när man kavlat ut den.. Men tänkte att jag kanske skulle prova ett annat recept någon gång just för att de är som du säger mycket billigare..

  SvaraRadera