Flikar

27 aug. 2011

Trasseltårta


Jag blev jätteglad när jag fick en beställning av en Trasseltårta. älskar filmen och tänkte att det nog kunde vara roligt att göra en tårta med det temat.

Det jag blev mest nöjd med denna tårta är tornet. Jag hade först tänkt att jag skulle göra det ihåligt, men när jag läste på Bengtssons Baksida och hennes Trasseltårta så insåg jag att det ju måste vara mycket smartare att göra det i Rice Krispie Treat. Tänkte först att det skulle bli för tungt, men det blev bättre såhär.


Nu blev det ju visserligen rätt tungt ändå. Jag fick använda lite sugrör i tårtan under tornet för att den inte skulle sjunka ihop. Den skulle också transporteras en bit, inte helt idealiskt med just denna tårta, men det hade tydligen gått bra.

Jag köpte en ny kavel sist jag var på Tårtdecor. Jag älskar den, så smidigt att göra stenmönster nu!

Spiran på tornet blev rätt hög så jag var lite orolig att den skulle trilla sönder, men jag tror att den höll i alla fall. Den är målad med en slags metallic-blå färg. Första gången jag testade den färgen, och jag gillade den verkligen.

Många grattis till Maja

19 kommentarer:

 1. Superfin!!!! =) Du är ju sååå duktigt!!

  SvaraRadera
 2. Jäklar vilken fin tårta! Håller med om att filmen är kanonbra :)

  SvaraRadera
 3. Verkligen superfin!!
  Underbara detaljer!

  SvaraRadera
 4. Verkligen superfin! Jag måste prova rice krispie treat jag med någon dag! Gjorde du den själv?

  SvaraRadera
 5. Herre Gud vilken fin tårta. Du är verkligen fantastisk på att göra tårtor. Måste testa rice krispie treat någon gång. Har bara fått för mig att det är meckigt att göra.

  SvaraRadera
 6. åh, vilken härlig tårta! Filmen är ju underbar, så det är kul att se en tårta som gör den rättvisa ;) Håller med om att tornet är pricken över i!

  Det är du och jag mot resten av skogsmullevärlden ;)

  SvaraRadera
 7. Helt fantastisk! Galet imponerad :)

  SvaraRadera
 8. Wow vad fin!!! Tornet är ju helt fantastiskt!! Ser ut som på tecknad film. :o)

  SvaraRadera
 9. Helt fantastisk!! Du är så otroligt duktig!!

  SvaraRadera
 10. Vilken otroligt fin tårta! Du måste vara super nöjd! :)
  Imponerad över tornet!

  SvaraRadera
 11. Vilken fin tårta :) Gillar verkligen detaljerna på tornet =)

  Svar på din fråga: Tack :-) Jo de har du rätt i ;) Jag har haft de alfabetet ganska länge men har inte haft tid att använda den förens nu. Tycker också de var knepiga att få till. De var ju inge svårt att trycka i pastan i formen så som bilderna visa men de svåra var hur man skulle få ut dom utan att något satt kvar och utan att förstöra plasten. La in dom i frysen några timmar så att de verkligen var stela men de var ändå bökigt att få ut och de blev något märke i plasten där man böjt den "utåinpå" :( Känns nästan som att det är engångsgrejer då de inte var någon direkt kvalite på den. Hade varit bättre om de var hård plast eller silicon.. Funderar på att pudra formen med maizena nästa gång men är rädd de kommer att synas på bokstäverna, eller kanske smörja med något? hur gjorde du?

  SvaraRadera
 12. Milli: Jag gjorde som dig, hade dem inte i frysen lika länge, men resultatet blev som du beskriver. Någon form sprack lite. Och jag funderade också på att silikon skulle varit bättre. Trist att de inte funkar att använda som de ändå beskriver att man kan göra, har för mig att de ändå var rätt dyra...

  Maizena kanske funkar om det är tunt lager. Blir det vitt så kanske man kan hålla de över ånga (har inte testat det själv, men de verkar använda den tekniken i amerikanska program jag sett).

  SvaraRadera
 13. Men ååå Maria, du har verkligen överträffat dig själv.. jag säger bara WOOW.. helt fantastisk tårta. Vilka detaljer.. allt är helt enkelt perfekt..

  SvaraRadera
 14. Men gud så duktig du är:) Reka konstverken!


  Var gärna med och tävla om en Decomax, en super hjälpreda då du skall dekorera och spritsa dina bakverk:

  http://maddesmumms.blogg.se/2011/september/vinn-en-decomax-dekorationssprits.html

  SvaraRadera
 15. Jo de var ganska dyra så de är verkligen trist att de ska vara i så dålig kvalite. Synd för de är ju väldigt effektfulla de bokstäverna. Har också sett att de ångar vissa tårtor men då har de haft någon typ av ångmaskin. Berätta gärna om du kommer på något bra trick för att få dom snygga :)

  SvaraRadera
 16. Gud vilken tårta! Urtjusig!

  SvaraRadera