Flikar

20 aug. 2011

Min fördelsedagstårta


För en vecka sen så uppnådde jag den aktningsvärda åldern av 32 år. Känns inte som att det är så mycket att fira, men det var ändå en ursäkt att få baka lite. Så fick jag ju chansen att testa lite nytt också. Det blev en ganska enkel design, men ändå rätt så effektfull. Jag testade att ta på strösocker över sugarpasten.

Jag gillade det rätt mycket, även om jag skulle vilja få tag i lite mer grovkornigt socker. Däremot så håller sig det bara snyggt en dag, vilket ju kan vara bra att veta.

Blomman var ett hastverk, hade kunnat bli riktigt bra om jag gjort den dagen innan så den fått torka lite. Men men är man lat så är man :-)


Den här tårtan är fylld med min absoluta favoritfyllning. Dumlefluff med vaniljmousse och hemmagjord svartvinbärssylt. Tyvärr så blir det ju inte så ofta eftersom jag inte har så mycket svartvinbär att plocka, nu var det två år sen sist...

Den är sedan täckt med vitchokladsmörkräm, för att den skulle bli riktigt hög och med raka kanter. Jag gillar inte smörkräm i tårtor, men ibland får utseendet gå före helt enkelt.

12 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen! :) Snygg tårta, det blev jättefint med sockret, vilken bra idé! Och tack för tipset om fyllningen, behöver lite nya idéer och det där lät ju riktigt gott.

  SvaraRadera
 2. Kanon fin tårta. Stil ren och fin. Du är ju så duktig. Tack för en fin blogg.

  SvaraRadera
 3. Grattis!!
  Fin och enkel tårta. Jag tycker oftast det enkla är finast. Häftig effekt med sockret.

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott! Det blev riktigt fint med sockret, håller med föregående om att det enkla ofta är finast :)

  SvaraRadera
 5. Grattis får jag säga.. Visst är det då man får passa på att testa lite nya saker när man själv skall ha tårtorna ;-)

  SvaraRadera
 6. Grattis i efterskott!
  Härlig effekt av sockret på tårtan!

  SvaraRadera
 7. Du lyckades verkligen bra! Härlig effekt!

  SvaraRadera
 8. Gratulerer med dagen som var! Kaken er kjempefin og høres veldig god ut!

  M:)

  SvaraRadera
 9. Grattis i efterskott!! Väldigt snygg tårta. Fint med sockret. Har jag aldrig hört talas om eller sett tror jag.. Smakenkombon låter smarrig.

  SvaraRadera
 10. Grattis i efterskott! Jättesnygg tårta, kul att prova lite nytt. Läckert med sockret utanpå, har sett det på TV (Tårtdekoratörerna tror jag) och funderat på det. Bra att veta att sockret bara höll sig fint en dag.

  SvaraRadera
 11. Grattis i efterskott.
  fin tårta, men tillskillnad från de andra gillade jag inte strösockret, känns för mycket med ett lager strösocker på något som redan är så sött.
  men så tycker jag personligen det är obehagligt att tugga när det knastrar om sockeret, det ger mej rysningar, så det har säkerligen med det att göra att jag inte gillade idén med sockret på.

  // Anna

  SvaraRadera
 12. jag är ruskigt sen med det här, men GRATTIS! Jag älskar din tårta, verkligen jättefin <3 och åååh, dumlefluff! Låter himmelskt!

  SvaraRadera