Flikar

15 maj 2011

Mina allra första täckta tårtor

Jag har inte gjort några tårtor i helgen, men så kom jag på att jag ibland får frågan hur länge jag hållit på med att göra tårtor. Tänkte att det kunde vara roligt att visa mina allra första tårtor som jag gjorde. Det var innan jag ens visste att det fanns något som kallades för dekorerade tårtor.


Det var min man som fyllde år för några år sedan och då tyckte jag att det kunde vara lite roligt att skoja med honom och göra en "barbie-tårta". Jag får erkänna att han inte riktigt uppskattade skämtet utan mest såg lite sur ut :-) Men men han fick ju sin Star Wars tårta något år senare och då tror jag nog att det var glömt ;-)

Nåja, jag kan väl inte säga att den var så snygg, vet att jag inte ens då tyckte den blev så supersnygg. Men ganska rolig ändå.

Samma år gjorde jag denna pakettårta som var till mig själv. Tror inte jag gjorde några tårtor på ett tag sen, men så när jag skulle ha bröllop och dop hittade jag en massa tårtor som såg väldigt avancerade ut och väldigt mycket roligare än de traditionella. Då bestämde jag mig för att det kunde man ju prova på. Mycket information hittade jag i denna tråd på Familjeliv.se.

När min äldsta dotter fyllde 1 år så gjorde jag tre tårtor till tre kalas och det var väl första gången som jag försökte mig på lite mer avancerade tårtor.

Jag täckte dem med MMF och hade köpt lite färg att färga med. Men jag hade inga verktyg till hjälp för att sticka ut eller skära figurer. Det tog verkligen en evinnerlig tid att få till bara en liten blomma. Så under omständigheterna blev jag faktiskt riktigt nöjd med de här tårtorna i alla fall.

Vet att jag målade det svarta med en tandpetare till exempel *ha ha*.

Nu är Hulda 3 år så i två år har jag pysslat med tårteriet, men det egentligen sista året som jag gjort det lite mer seriöst. I början blev det mycket sällan tårtor. Väldigt mycket finns kvar att lära, men lite bättre har de ju blivit i alla fall.

Men nu är det slut på denna trip "down memory lane" ;-)

5 kommentarer:

 1. Jätterolig att höra om dina första tårtor!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att få se och läsa om din utveckling!! :)

  SvaraRadera
 3. Du är jätte duktigt!! min första tårta är katastrof hehe

  SvaraRadera
 4. vad kul att få ta del av hur allt började!

  Dessa tårtor är ju jättegulliga, men jag håller med, det har ju skett en "viss förbättring" ;)

  Har inte vågat lägga ut mina första alster, de skulle nog locka till en del gapskratt om inte annat.. :)

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att se dina första tårtor. Väldigt bra gjorda för att vara första gången. Lite avundsjuk på att du fått göra en Barbietårta är jag allt... men någon gång kanske jag också får göra det. :-)

  SvaraRadera