Flikar

2 maj 2010

Jabba

Jag hade ju lovat mannen min att han skulle få en Star Wars-tårta efter att ett år serverat honom en barbie-tårta. Så här är den!

Dessutom ägg- och mjölkfri. Vilket funkade över förväntan. Fyllningarna var riktigt goda om jag får säga det själv smiley Och botten var fluffig, trots avsaknaden av ägg.

Däremot inte så hög. Vill man ha mer höjd så får man nog baka fler bottnar och bygga på istället för att dela på dem som jag gjorde nu.

Tårtan var fylld med hallonsylt, kokmarsan med kokosmjölk och citronfluff. Täckt med kavelmarsipan och dekorationer i SP.


Jabba är ju rätt stor ut som ni ser. Kroppen är byggd med Rice crispy Treats för att inte bli alltför tung. Sedan täckt med SP och därefter målad.

6 kommentarer:

 1. En helt fantastisk tårta. Jabba är helt underbar. En fråga: Spacklade du under SP:n eller la du den direkt mot Rice crispy?
  Kram Erika

  SvaraRadera
 2. Jag la den direkt mot rice crispyn. Han blev lite bucklig först så jag la två lager så det är ganska tjockt. Men jag ville inte spackla för jag gjorde den ett tag i förväg. Nu höll den sig ju utan problem.

  SvaraRadera
 3. Jag måste testa rice crispy någon gång, har aldrig ätit det.
  Kram Erika

  SvaraRadera
 4. *mmm gott* ;-) och bra att göra stor dekorationer med.

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiskt fina tårtor du gör. Hit kommer jag titta in fler gånger. Måste fråga: Vad är rice crispy treats exakt? Hur går man tillväga för att använda det?

  SvaraRadera
 6. Om du googlar på rice crispy treats så hittar du recept - jag tyvärr inte kvar mitt (byte av dator). Men det var enkelt, rice crispy och marshmallows i stort sett.

  När det har svalnat, men inte stelnat helt så kan man forma det till figurer.

  SvaraRadera