Den här kakan såg jag i tidningen "hembakat". Det är en amerikansk kaka, som påminner mycket om sockerkaka, men med lite extra. Jag tyckte den blev väldigt god, även om min blev lite torrare än vad jag tror den ska vara. Jag var lite snål med creme fraichen nämligen.
Här med grädde och hallon, men nästan lika god bara som en är.
Vanilla Crumb Cake
7 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
6-7 tsk bakpulver
250 g smör (smält)
3 ägg
3 dl creme fraiche
Florsocker att strö över.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och gör en smuldeg.
2. Ta bort 3 dl av smulorna och blanda ner ägg och creme fraiche i resten.
3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten och strö smulor över.
4. Grädda kakan i mitten v ugnen 10-20 min. När den är klar ska den vara fuktig men inte kletig.
5. Låt den svalna och skär sedan i bitar. Strö/sikta florsocker över kakan vid servering.
Receptet kommer som sagt från tidningen Hembakat, jag har bara ändrat någon minidetalj.
Här med grädde och hallon, men nästan lika god bara som en är.
Vanilla Crumb Cake
7 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
6-7 tsk bakpulver
250 g smör (smält)
3 ägg
3 dl creme fraiche
Florsocker att strö över.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och gör en smuldeg.
2. Ta bort 3 dl av smulorna och blanda ner ägg och creme fraiche i resten.
3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten och strö smulor över.
4. Grädda kakan i mitten v ugnen 10-20 min. När den är klar ska den vara fuktig men inte kletig.
5. Låt den svalna och skär sedan i bitar. Strö/sikta florsocker över kakan vid servering.
Receptet kommer som sagt från tidningen Hembakat, jag har bara ändrat någon minidetalj.
Mm, låter gott!!!
SvaraRaderalåter jättegott!
SvaraRaderaSer verkligen gott ut :-)
SvaraRaderaMmmm, både låter och ser gott ut!!
SvaraRaderaden var mumsig :) ser fram emot mer sånt...;)/sosso
SvaraRaderaHej! Har testat att göra sockerpasta efter ditt recept, det står ju på många av dina tårtor att de är täckta med grädde och sockerpasta, men på köpta sockerpastor så står det ju att det inte går pga av att tårtan så "svettas" om sockerpastan kommer i kontakt med grädde. Funkar det bra att göra det med denna sockerpastan?
SvaraRaderaAnonym: Eftersom det är gelatin i receptet så behöver du inte fordra med olja eller smör innan. Tårtorna börjar inte svettas.
SvaraRaderaIbland så är jag dock extra "försiktig" och gör det ändå. Men bara om jag gör tårtan dagen innan den ska serveras. Men har gjort den många ggr utan och det blir ingen skillnad :-)
hej
SvaraRaderavi vill bara tipsa om att jag har en tävling nu och kanske vill du delta. man kan vinna 4 st utstickare för tårtdekoration
http://tartpalatset.blogg.se/2011/may/min-tavling-nr-2-1.html