Flikar

20 nov. 2010

Star Wars Yoda och X-wing

Här kommer den sista Star Wars-tårtan i det här maratonet :-) Jag har fått rätt mycket övning på att göra Yoda. Till den här tårtan tyckte jag det kunde vara snyggt att få med ett skepp. För er som sett de gamla filmerna så kanske ni ser att det ska föreställa Lukes skepp som Yoda lyfter upp på Dagobah. Japp, jag erkänner, viss hjälp har jag fått av min Star Wars-nörd här hemma ;-)

Proportionerna är ju knappast rätt, men lite fantasi får man allt ha tycker jag.


I denna tårta så är det;

Ljusa bottnar
Jordgubbskompott
Vaniljmousse
Jordgubbsmousse

Täckt med grädde och kavelmarsipan.

Dekorationerna är i SP mestadels.

X-wingen ska tydligen vara sådär smutsig...Det hade kunnat sitta med en liten R2D2 i skeppet, men tidsbrist satte stopp för det.

Jag tog med denna bild mest för att man kan se att Yodagubbarna blir lite olika varje gång. Denna fick nog lite väl stora öron...

På måndag så blir det en Hello Kittytårta, ska bli ruskigt skoj eftersom det är min favvotårta att göra. Uppfriskande med en riktigt "tjejig" tårta efter dessa Star Wars Tårtor :-)

Lägger med en bonusbild på slutet - min man tyckte det var lite skoj att leka med fotograferandet så att det ska se ut som att den flyger. Kanske tufft, men jag vet inte jag... :-)

12 kommentarer:

 1. Du är ju grym på detta med star wars-tårtor Maria!

  SvaraRadera
 2. Den är jätte fin! Yoda är jätte lik!

  SvaraRadera
 3. Så himla snygg tårta, ursnygg Yoda

  SvaraRadera
 4. Åh vad underbar den är! Du är fantastisk på att modellera :)

  SvaraRadera
 5. Jag vet ju att du är duktig, men varje gång jag ser en av dina nya tårtor så blir jag bara mer imponerad (och lite avundsjuk... jag vill också kunna). Du är helt fantastiskt duktig!

  SvaraRadera
 6. Helt fantastisk tårta! Sådana skulle du kunna sälja dyrt!

  SvaraRadera
 7. Helt otroligt med dina modelleringar, de är så fina! Igen en väldigt lyckad tårta med ett tema som åtminstone jag skulle tycka var svårt!

  SvaraRadera
 8. Så fin tårtan är! Du är verkligen skicklig på att modellera =)

  SvaraRadera
 9. Detta flygplanet var verkligen häftigt. Kul att du gör så annorlunda tårtor trots samma tema! du har en utmaning att hämta hos mig :)

  SvaraRadera
 10. Tack så mycket för alla snälla kommentarer!

  SvaraRadera
 11. Yoda är verkligen helt perfekt. Du är verkligen duktig på att modellera. Önskar att jag blir lika duktig som du en dag!

  SvaraRadera