Flikar

2 nov. 2010

Golftårta

Det finns visst de som firar namnsdagar. Jag vet att jag var sååå avundsjuk på det när jag var liten. För hemma hos oss så firades inte det. Tror att jag en gång fick en tröja när jag hade tjatat om namnsdagsfirande, men det var nog det enda. Nu har jag i och för sig överlevt ändå. :-)

Jag fick göra denna tårta till Edith som firade namnsdag i söndags. Kul tårta att göra, eller kunde ha varit rolig att göra om inte allt hade krånglat. Det gjorde också att tårtan inte blev riktigt så tipp topp som jag ville. Den såg annorlunda ut i mitt huvud så att säga.

I tårtan är det;

Ljusa bottnar
Hallongrädde
Ljus chokladmousse med krisp

Täckt med grädde och hemmagjord SP.

Jag gjorde också några cake pops/balls som skulle se ut som golfbollar...hmm ja man får nog ha rätt bra fantasi för det. Men men goda är de ju i vilket fall som helst :-)


11 kommentarer:

 1. Jätte fin tårta! Min mamma gillar också golf så det är verkligen en bra inspiration till hennes födelsedag (dock inte förens i augusti :))

  SvaraRadera
 2. Jättefin tårta! Väldigt duktigt modellerat! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tårta, vi har heller aldrig firat namnsdagar

  SvaraRadera
 4. Du är mycket bra!
  om du missar ditt gamla hus, kom och hälsa på!

  Antonella
  http://heltenkeltantonella.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Åhh vad charmig denna va! Jättefin!

  SvaraRadera
 6. Älskar ditt sätt att modellera. Du är sjukt duktig på det. Underbara ansiktsuttryck, färger och detaljer!

  SvaraRadera
 7. Vilken söt tårta ;) alltid inspirerar med din inlägg!! underbar ;=)

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker tårta! Jag har sagt det förut men säger det igen... Vad duktig du är! Det är så jag blir grön av avundsjuka. Det är så kul att titta in här på dina bakverk!

  SvaraRadera
 9. Hej! Hittade din blogg precis via en annan blogg och såg att vi har ganska lika namn =) Hursomhelst när jag kikat runt lite ser jag att jag kommer att komma hit fler gånger! Vad duktig du är! Golftårtan är verkligen jättefin, den ska du vara stolt över! Känner igen det med att man har en annan bild i huvudet, men som tur är har man bara själv sett den ;)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. BB: Ha ha så sant - får försöka komma ihåg det ;-)

  SvaraRadera
 11. Du är verkligen duktig på att modellera. Man blir verkligen imponerad. Du ska inte börja hålla kurser? :0) Tåran är super fin och den du gjort den till, kan inte annat än älska den! Du ska vara super nöjd med den!

  SvaraRadera