Flikar

8 aug. 2010

Lisebergstårta

Det här har varit en helg med en tårta som jag (troligtvis) inte kommer att göra igen! Det var grymt mycket arbete med att få ihop den. Lyckligtvis har jag en snäll familj som hjälpte mig att ta hand om barnen, annars hade det varit omöjligt att hinna.

Jag har haft nästan hela min familj på besök här i helgen. Bland annat min syster och hennes små pojkar. Eftersom jag snart fyller år och vi alla skulle på Liseberg så tyckte jag att det skulle passa bra med en Lisebergstårta. Eftersom det var många barn så var blev det barnkaruseller på tårtan.

Till den här tårtan så tyckte jag att det skulle passa bra att prova på en så kallad Topsy Turvy Cake. Tycker de ser så häftiga ut. Anade att de kunde bli ganska jobbigt att få ihop. I amerikanska tårtor är det ju mest botten och då är det ju inte så svårt, men med våra svenska tårtor där man har ganska spröda bottnar och mycket fyllning så är det rätt knepigt. Men men på något vis fick jag ihop något som kan liknas vid en Topsy Turvy Cake. Men det tog en massa tid!


Här kan man se att tårtan ser ut att luta åt olika håll (som den ju ska göra), och om det inte hade varit så förbaskat varmt så hade den nog blivit lite rakare i kanterna. Nu saggade den ihop lite, men under omständigheterna är jag ändå rätt nöjd.

Självklart var det med en Lisebergskanin. Alla barnen var omåttligt förtjusta i den :-)

Här flyger några barn förbi i röda flygplan.

Jag har ju fått åka Rabalder på Liseberg med min äldsta dotter och det här ska försöka efterlikna det. (Barnen kunde i alla fall känna igen sig...)

Runt tårtan längst ner så åkte en massa barn runt i kaffekoppar. Så nu kommer det en del bilder...

Nån hamnade upp och ner...

Tårtan är täckt med hemmagjord SP, men jag hade blandat i marsipan också. Det tog inte så mycket smak som jag hade hoppats på, men den blev mjukare att arbeta med. Så jag ska nog experimentera mer med det.

Dekorationerna är gjorda i MP/SP och en del bara SP.

Ha ha, inte den snyggaste figuren som jag gjort, men men...

Tårtan är fylld med passionsfruktsmousse, vaniljmousse och färska hallon. Tårtan är spacklad med en vitchokladkräm. Jag tycker egentligen att grädde är mycket godare, men för att få den lite mer stabil så fick jag göra lite avkall på smaken. Det smakade i alla fall bättre än en ren smörkräm.

Tårtan har ljusa bottnar. Skulle jag mot förmoda göra denna tårta igen så kommer jag använda något recept på lite fastare tårtbottnar, det skulle underlätta mycket!




25 kommentarer:

  1. Wow! Jag säger det igen: wow!! Vilken urhäftig tårta du har gjort Maria! Den här fastnade jag verkligen för! Söta, fina och framförallt roliga detaljer som gör att man stannar upp ett tag! Att en av tjejernas fötter sticker upp ur kaffekoppen är ju bara för härligt, hihi! Tycker du skall vara supernöjd med tårtan, bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. jisses vilken tårta, så mycket fina dekorationer du gjort, vilket jobb du lagt ner på den och den blev ju helt underbart snygg

    SvaraRadera
  3. Oj oj oj!! Vilken underbar tårta!! Så härliga detaljer och färger! Verkligen superfin!

    SvaraRadera
  4. Otroligt fin tårta!!!
    Underbara färger och snyggt uppbyggd.
    Riktigt bra jobbat.

    SvaraRadera
  5. Det är definitivt en av de häftigaste tårtor jag sett (och man har ju surfat en del tårtor)! Helt fantastiskt fin, du är verkligen superduktig!

    SvaraRadera
  6. Denne var fantastisk. Hilsen hege/ www.kakedesign.blogspot.com

    SvaraRadera
  7. Med gud så häftigt!! Den är verkligen urläcker, vilket arbete du har lagt på den (vilket märks). Riktigt häftig!!

    SvaraRadera
  8. Suverän tårta! En av de snyggaste svenska tårtor jag sett tror jag :-)

    /Anna

    SvaraRadera
  9. Den där blir man ju helt svimfärdig av!!!! Såååå fin!Jag har precis börjat mina försök i att göra cupcakes och tårtor! Det är ju sååå kul!

    Om du vill så får du gärna vara med och tävla + länka till min tävling där man just nu t ex kan vinna ett Cupcake-dekoreringsset m.m.

    MVH
    Victoria

    SvaraRadera
  10. WOW! Shit vilken snygg tårta! Jag älskar den! =D Åh vad många roliga detaljer du har på tårtan. Man blir verkligen superglad över att se den - Du borde vara hur stolt som helst! =D
    Har inte vågat mig på att göra en Topsy turvy cake (eller hur det stavas) än. Är det svårt?

    /Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera
  11. Jag skyller på klockan... glömde helt bort en liten stund att du faktiskt svarat på den frågan i inlägget ;-) Hur som helst, du är jätteduktig! =D

    SvaraRadera
  12. Tack så mycket alla snälla ni! Kul att ni gillar den, det var en del jobb, men också mycket roligt att modellera alla figurer :-)

    SvaraRadera
  13. Jag som var där och hälsade på kan säga att den var helt suverän och smakade jätte gott. Fanns inte mycket kvar av tårtan efter det att hela kalanen varit där. Du är väldigt duktig Maria. Men det vet du ju. Som mamma säger jag det väldigt ofta. Kram

    SvaraRadera
  14. Helt fantastisk tårta! Kan tänka mig att barnen gillade den. :-)
    Kan inte ha varit helt enkelt att göra en tårta som ska vara lite på sniskan. Tycker du lyckades alldeles utomordentligt.
    Jättefina dekorationer!

    SvaraRadera
  15. Hej Maria,

    Jag är lika fascinerad som alltid. Jag hoppas att du inser hur fantastisk och unik du är i din förmåga. Hoppas att flera får ta del av din konst. "Centiroiterna" följer dig och dina bedrift med spänning :-) Fortsätter du såhär kommer vi att skapa en fan club! :-) Ser fram emot att få se nästkommande bröllopstårtan.

    SvaraRadera
  16. OMG ett sådant verk! Helt fantastiskt. Måste tagit både tid och energi, men det var det säkert värt. Sjukt imponerad av hur duktig du är.

    SvaraRadera
  17. Hej! Jag har lagt till din blogg på min länklista =) Du får säga till om du inte vill det!
    Ha det gott!
    Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera
  18. Sockerrus: Det går så bra så! ;-)

    SvaraRadera
  19. Vilken otrolig tårta! Dekorationerna är hur skojiga som helst och fin idé att göra den som "topsy turvy-format". Väldigt välgjord är den också - förstår att den tog lite tid att göra...!

    SvaraRadera
  20. Wow vilken tårta!! Har sett flera topsy turvy tårtor och de ser så fina ut men denna här är nog den snyggaste jag sett! Så många fina detaljer. Denna bloggen återkommer jag gärna till =)

    SvaraRadera
  21. Vilka underbara tårtor du bakar, jag är såå imponerad!!!

    SvaraRadera
  22. vilken häftig tårta :-) snygg

    SvaraRadera
  23. En väldigt fin tårta du gjort.

    SvaraRadera