Flikar

16 aug. 2010

Min födelsedagstårta


Jag fyllde år i helgen och då kändes det ju som att man vill bjuda på tårta. Jag kunde ha blivit bjuden på tårta, men då hade det blivit köpetårta och det tar ju emot lite :-)

Jag hade inte så mycket tid att lägga på tårtan så det är lite av ett hastverk. Men med tanke på det så helt okej ändå.

Vi planterade rabarber tidigare i sommar och de hade vuxit upp nu - några stycken i alla fall. Så jag testade att fylla ett lager med rabarber. Gott, men eftersom jag använde rabarberkräm och blandade med vispad grädde så blev det lite för slimigt för min smak.

För övrigt var det ljusa bottnar och vaniljmousse och "färska" hallon.

Lilla blomflickan hade jag inte mycket tid att göra så en hel del som jag inte är riktigt nöjd med. Men men det var kanske nyttigt att jobba under tidspress också :-)

Hon är modellerad i SP/MP. Tårtan är täckt med kavelmarsipan till största delen. Jag har blandat i lite hemmagjord SP för att dryga ut det lite bara.

Blommorna är gjorda i FP, men de hann inte torka tillräckligt länge så de ville inte riktigt hålla formen när de väl hamnade på tårtan. Men jag tyckte inte att det gjorde så mycket.

Om man klickar upp bilden så kan man nog se att blommorna är målade med glitter, annars kan det vara lite svårt att få med det på bild.

13 kommentarer:

 1. Jättesöt tårta! Blomflickan är ju helt bedårande! Väldigt fint med bladen runt kanten också :)

  SvaraRadera
 2. Grattis i efterskott! Härlig tårta, och väldigt söt blomflicka =)

  SvaraRadera
 3. Åh så söt den är, och du grattis i efterskott! :)

  SvaraRadera
 4. Jättefin tårta, härlig färg och söt blomflicka

  SvaraRadera
 5. Jättefin tårta! Blommorna är väldigt vackra och flickan är supersöt. Grattis i eftersott. :-)

  SvaraRadera
 6. Grattis i efterskott!
  Underbara blommor och supersöt flicka.
  Tycker du fått till bladen runt kanten jättefint.
  Vad har du använt för verktyg?

  Kramar Linda

  SvaraRadera
 7. Helt klart bättre än köpetårta med egengjord! :)

  Jättesöt tårta!

  Grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 8. Tack för alla gratulationer!

  Linda: Jag har några veiners av väldigt dålig kvalitet som jag har använt (hittar dem inte längre hos kakburken som jag har för mig jag köpte dem hos). De är som sagt inte jättebra, men det är en bra hjälp när man ska göra många på en gång...

  Jag har kavlat SP och sen skurit ut i bladstorlek och sen tryckt ihop dem mellan två plastbitar så blir det avtryck. Men sen har jag också plattat och fixat lite ;-)

  SvaraRadera
 9. Grattis i efterskott!
  Vilken otroligt vacker tårta. Jag gillar allt med den. De fina blommorna, bladen på sidan... men framför allt den lilla söta blomflickan, hur söt som helst. Har du ritat med penna eller är allt modellerat (tänker på bl.a. ögonen)?
  Supersnygg!
  Kram Erika

  SvaraRadera
 10. Erika: Tack så mycket, vad snällt sagt! Jo allt är modellerat, jag tycker det är enklare än att måla och så går det ju att göra om också ;-)

  SvaraRadera
 11. Blomsterflickan är helt sagolik! Min favoritbok när jag var liten var Beskows Blomsterfesten i täppan, tänker på den när jag ser den här söta tårtan.

  SvaraRadera
 12. Jättefin tårta och grattis i efterskott;=)
  Härligt bilder och söta Lilla blomflickan!!

  SvaraRadera