Flikar

22 aug. 2010

Bröllop

Jag har fått äran att göra en bröllopstårta till. Denna gång var det inte ett så stort bröllop, men desto mer modellering istället. De ville ha ett bröllopspar och att deras hund skulle vara med. Men gärna lite rolig. Så då fick det bli såhär. Hunden har varit framme och tagit brudbuketten och brudgummens glasögon...

Jag tycker det är rätt så svårt att modellera figurer måste jag säga. Jag hade fått en ungefärlig beskrivning av hur de skulle vara klädda, men jag fick chansa rätt mycket :-)

Figurerna blev dessutom rätt tunga, speciellt brudens huvud/hår blev väldigt tungt så hon ville trilla bakåt. Jag fick försöka rädda det genom att staga upp med några grillpinnar (som jag fick gömma med en blomma och hår). Tårtan klarade i alla fall bilresan till festen och såg ut som den skulle när jag lämnade den, så jag hoppas den höll till den skulle ätas...

Hunden lämnade lite fotavtryck på klänningen och lite av blommorna från buketten har ramlat av också...

Hunden blev nog lite större än vad den borde, men när jag hade gjort den klar så blev jag ändå rätt nöjd, så jag ville inte göra om den. Det ska föreställa en pudel, om det var någon som missade det ;-) Syns inte så bra på bilden men den har krulligt hår uppe på huvudet.

I tårtan så är det;

Ljusa bottnar
"Färska hallon"
Vit chokladmousse
Blåbärsmousse
Spacklad med grädde
Täckt med egengjord SP

Kanten är spritsad med smörkräm (som lite för torr, men men...)

En bild bakifrån. Håret på bruden höll jag på att få ett nervsammanbrott på. Jag hade gjort det några dagar i förväg så när jag skulle sätta figurerna på tårtan så började håret trilla av. Så det blev till att göra mer hår och försöka laga så gott det gick.

Så en lärdom är att göra långt hår i material som inte torkar eller göra håret direkt när man gör tårtan.

De mesta av figurerna är gjorda i en blandning av MP och SP. Men hunden och kläderna till brudgummen (dvs det svarta) är i kavlingsmarsipan.

En av gästerna var glutenintolerant och fick därför en egen bakelse.

Dekorerad med lite blommor som är samma som på huvudtårtan. Blommorna, som ska föreställa gerbera, skulle bruden ha i sin bukett också.

De är gjorda i FP.

Så lycka till i framtiden till det det gulliga bröllopsparet (det riktiga, inte det modellerade ;-) )

17 kommentarer:

 1. Vilken härlig bröllopstårta!!
  Figurerna är helt underbara!!

  SvaraRadera
 2. Jättesöt bröllopstårta! Du är duktig på att modelera! Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Vilken söt tårta! Figurerna är jättefina och blommorna likaså :)

  SvaraRadera
 4. Åh, bröllopstårtan är underbar!! Både fin, charmig och rolig på en och samma gång =) Tycker du har lyckats riktigt fint med modelleringen! Bakelsen är fin den också!

  SvaraRadera
 5. Lillstrumpa ;)22 augusti 2010 09:11

  Oj va fina! OM! jag gifter mig nån dag så hoppas jag att du gör våran bröllopstårta =)

  SvaraRadera
 6. Helt fantastisk tårta! Du är grym!!! Gillar alla små detaljer. Du är så duktig med modelleringen. Roligt att det inte är en traditionell bröllopstårta utan lite skojjig.

  SvaraRadera
 7. Jättevacker tårta, brudparet blev kanonfint

  SvaraRadera
 8. Vilken rolig bröllopstårta, du är verkligen duktig =) Svara i mitt inlägg på din kommentar men kopiera de här också så du inte missar svaret :) Jag har köpt tre tjocka mosegummiplattor på panduro som jag limma ihop och klädde in med sp och sen limma fast mot den andra tårtan. Var tvungen att ha något stabilt. Hade jag haft tårtbotten så hade de nog inte kunnat stå rakt upp...

  SvaraRadera
 9. Tack för alla gulliga kommentarer, det värmer ;-)

  SvaraRadera
 10. Vilken jättefin tårta! :-) Du är verkigen jätteduktig på att modellera! Jag tycker att djur är lite knepiga att få till men du har verkligen lyckats jättebra med din pudel.
  Brudparet är också jättefina! :-)

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt fint brudpar! Så härligt med all detaljrikedom.

  SvaraRadera
 12. Wow.. så fin och söta tårta!!

  SvaraRadera
 13. Vilken jättefin och rolig tårta!

  SvaraRadera
 14. Åh så fin! Jätteduktigt modellerat, tycker själv det är så svårt... Väldigt roliga detaljer har du fått med, dessutom är blommorna jättefina. :-)

  SvaraRadera
 15. Hej! vilken fin blogg du har :) Du är jättegrym på att modellera ju, jag gillade ögonen på personerna väldigt mycket :) nice work!

  SvaraRadera
 16. Hej igen!
  Jag ska göra modellera en figur som ska se ut som en person (ska sitta ner och ha kläder på sig) och undrar hur du gör. Brukar du försöka göra hela figuren i ett stycke och sen "klä" dem i de färger kläderna är i eller gör du benen för sig och sen limmar på överdelen och så limmar på huvudet?
  Förstår du hur jag menar?

  SvaraRadera
 17. Erika: Skickar ett mail till dig ;-)

  SvaraRadera