Flikar

12 juni 2010

Kladdmuffins

Det har blivit mycket muffins på sista tiden. Här är kladdmuffins som är så otroligt goda. Receptet är från Leila Lindholm *mmm*. Himmelskt goda och funkar jättebra att frysa! Bara att värma i micron, smakar som nybakat.



Recept
från "A piece of Cake av Leila Lindholm)

Ca 16 muffins

2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Vispgrädde till garnering, ev bär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och ev färska bär.

Jag gjorde punkt 5 allra först så var chokladen redan färdig när man skulle hälla i den i smeten. Lite enklare tycker jag.

1 kommentar:

  1. Dem där är ju så otroligt goda!

    Och nu har månadens andra tävling startat! Denna gång kan du vinna underbara produkter från "Lyckas med Mat". Tävlingen avslutas den 27 juni.

    Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera