Flikar

25 sep. 2011

Bamse och katten Janson

Den här tårtan var till en liten kille som fyllde 1 år, men jag misstänker att det framförallt var storebrorsan som fick bestämma motivet.

Jag har ju gjort en Bamsetårta tidigare så jag ville gärna att denna skulle vara lite annorlunda. Nu skulle den här tårtan vara ganska många bitar så därför gjorde jag en honungsburk som andra våning. Sen så fick det också bli en liten katten Janson.


Jag har börjat köpa färdigfärgad svart SP att använda till svarta figurer. Rätt dyrt men så mycket smidigare att använda än marsipan tycker jag. Marsipan blir så blankt och framförallt så stelnar det ju inte som SP gör. Så det får vara värt de extra kronorna att köpa färdigfärgad SP.


I understa tårtan är det blåbärsmousse, men det räckte inte till den övre delen så där är det passionsfruktsmousse. Den är täckt i hemmagjord SP, även det röda. Annars brukar jag blanda med färdigfärgad kavelmarsipan när jag ska göra rött eftersom det går åt så mycket färg till att få den riktigt röd. Men i denna tårta ville de inte ha några nötter eller mandel så det gick inte.

Nu gick det ändå rätt bra att färga, använde lite olika röda färger och blev nog bra till slut. Men det är bra att använda handskar när man färgar...


Jag tror bestämt att den här Bamsen har ätit lite för mycket honung för han är allt lite rundlagd...


Många Grattis till Elliot!

12 kommentarer:

 1. Åååå vad fin den är, verkligen superfin. Himla kul med honungsburken. Jag tycker Bamse är extra söt med lite tjock mage :-)

  SvaraRadera
 2. Helt gudomlig skapelse!
  Vad uppfinningsrikt med dunderburken - som pricken över i:et.

  SvaraRadera
 3. jättefint! den röda färgen blev ju jättebra! Och figurerna är helt underbara

  SvaraRadera
 4. Vilken kanonfin tårta! Katten Jansson är ju toksöt!

  SvaraRadera
 5. Men ojojojoj.. så otroligt fin. Bara älskar katten janson. Han blev bedorande söt. Hela tårtan blev bara så bra. Annorlunda och specill. Tur att tårtan behövde vara så stor för dunderhonungen blev pricken över "i"

  SvaraRadera
 6. Gud vad fin tårta! Alla detaljer... och honungsburken som tårta var ju verkligen pricken över i!

  SvaraRadera
 7. Men tjena vad fin!!! Grymt snygg röd färg, har jag aldrig lyckats med, använder bara köpt röd sp - vad använder du för färg? Och både katten och bamse är ju bedårande! Du är superduktig :-)

  SvaraRadera
 8. Åh, vilken superfin tårta!!! Jättefin modellering:)

  SvaraRadera
 9. Så superfin tårta! Härligt modellerat, speciellt katten Jansson är jättesöt! Så snyggt med honungsburken som extra tårta. Jag får nu och då önskemål om Bamsetårtor så den här skall jag komma ihåg. :)

  SvaraRadera
 10. Åh så fin bamsetårta! Jättefint modellerat. Cool idé med den stora honungsburken.

  SvaraRadera
 11. Gud vad fin! Älskar att övre tårtan är honungsburken! :)

  SvaraRadera