Flikar

21 apr. 2011

Hannah Montana

Fick uppdraget att göra en Hannah Montana tårta till en liten tjej. Blev lite fundersam först på hur jag skulle få till en sån tårta. Det är ju inte enkelt att få en modellerad tjej att likna en "verklig" tjej. Men sen så tänkte jag att tjejen fyller ju fyra år så hon kanske inte har allt för höga krav :-) Så jag vågade mig ändå på ett försök.

Vet inte om man kan säga att den liknar så mycket, men för övrigt så blev jag ändå rätt nöjd med tårtan.


På bilden så ser loggan nog ganska stor ut, men den var rätt pillig att göra. Jag struntade i prickarna i de gula bokstäverna för jag var rädd att det bara skulle bli ett "kladdigt" intryck. Tyckte det funkade rätt bra ändå.


I tårtan är det;

Ljusa bottnar
Hallongrädde
Chokladmousse med krisp

Täckt med grädde och kavelmarsipan

Dekorationer är mest SP, en del kavelmarsipan (pianot runt tårtan t ex).

Vet inte riktigt vad som hände med min fotograf denna gången, men det här är det bästa fotot på "pianokanten". Nåja, det kan väl vara okej att missa någon gång :-)

Men i alla fall....

Stort Grattis till Nellie

5 kommentarer:

 1. Jag säger det igen.. du är makalös på ansiketen och uttryck.. Får jag gå kurs hos dig ?!! :)
  Det var lite som när jag gjorde Jasmine i Alladin. Det är svårt att göra en snygg sexig vuxen kvinna.. men jag tycker att på en tårtan skall det vara det där lite cartoon över det hela.. Det är som du skriver.. den skall ju till en liten flicka.. Så jag tycker du gjorde en ursöt Hanna Montana. Perfekt till den lilla tjejen som fyller år. Loggan bler pricken över i:t.. Du skall vara super nöjd med helheten

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående :-) Du är grym på ansikten, måste tråna på detta! Hur gör du ögonen tex?

  SvaraRadera
 3. Du gör alltid fina tårta och riktigt grymt modelleringen. Glad påsk!!

  SvaraRadera
 4. Jättefin tårta! Gjorde själv en Hanna Montana tårta för ett tag sedan och kan hålla med om att loggan var pillig att göra!!

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket :) angående ögonen så vet jag knappt om jag kan förklara, blir ju liksom lite olika varje gång. Är inte riktigt nöjd med resultatet ännu så jag exprimenterar ff. Men brukar i princip börja med att göra lite fördjupningar där ögonen ska vara o sen vita små bollar. Sen ögonfärg o pupill. Ögonfransar gör jag oftast med utrullad kavelmsrsipan - tunt. Ha ha hoppas det går att förstå ngt av det jag skrivit :)

  SvaraRadera