Flikar

28 okt. 2010

Drilltårta

Jag har ju nästan glömt bort att jag gjorde denna tårta i helgen också. Matilda fyllde 6 år och hon har ganska nyss börjat drilla och då kunde ju det passa bra på födelsedagstårtan.


Hon var också väldigt bestämd med att det skulle stå "Grattis på födelsedag Matilda 6". Det är ju ganska mycket text på en tårta för ca 15 personer. Så för att tårtan inte skulle gömmas helt i text så tryckte jag ut en del av texten i vit SP.

Kläderna på drillflickan är självklart de kläder som de använder i klubben där Matilda drillar.

I tårtan så är det;

Ljusa bottnar
Jordgubbskompott
Vaniljmousse
Jordgubbsmousse

Spacklad med grädde och täckt med hemmagjord SP

Dekorationer i SP och MP.

Precis när jag nästan var klar med tårtan så "pling" och så trillade ena armen av! Så surt, den som hållit hela veckan och så trillar den av just då. Eftersom armarna var så smala så kunde jag inte bara fixa det med tandpetare, utan jag fick försöka limma och klistra.

Så för första gången så skickade jag med ett litet tillfälligt stöd som de kunde ha kvar under resan. Tydligen så höll hon i alla fall sen, vilket ju var skönt!

Jag gjorde även en del cake pops/balls som skulle se ut som pompoms.

Jag hade köpt jättefina drinkpinnar att ha i popsen, men det visade sig att de var så tunna att de inte riktigt höll fast popsen när jag skulle doppa dem i chokladen. Det blev kladdigt och inte så snyggt, men som tur var så skulle jag ju rulla dem i färgat kokos sen så det gjorde faktiskt inget.

Men jag vet inte vad jag ska göra med de andra 980 st drinkpinnarna jag har kvar...

12 kommentarer:

 1. Vilken söt tårta! Den lilla tjejen är ju helt underbar!

  SvaraRadera
 2. Återigen en superfin tårta!! =) Du lyckas så bra :) Vad tråkigt att armen trilla av just då men tur de löste sig. Oj vad många drinkpinnar hehe :)

  SvaraRadera
 3. Jätte fin tårta!
  Typiskt att det blir så mycket över :) (Dock alltid bra att ha till sen :))

  SvaraRadera
 4. jättefin tårta och härliga cake pops, om du vill att pinnarna skall sitta ännu bättre på cake popsen så är det bra att doppa dom i smält choklad först innan du sätter ner dom i cake popsen

  SvaraRadera
 5. Tårtan är jättefin! Du är så duktig på att modellera, och det är alltid lika kul att se vad du hittat på för något =) Tråkigt med armen, men tur att det löste sig!

  SvaraRadera
 6. Får jag gå på kurs hos dig? Jag blir så imponerad av allt du gör, jag vill också kunna göra så fina figurer. Tårtan är verkligen superfin.

  SvaraRadera
 7. Underbar!! alla tårtor som du har gjorte är så fina ;) mycket duktigt och jag tänk samma sak som Erika Får jag gå på kurs hos dig? också hehe.

  SvaraRadera
 8. Vilken fin tårta! Den lilla tjejen är super söt! :)

  SvaraRadera
 9. Cupcakefluffan: Smart tips. Kanske finns hopp för mina pinnar iaf då ;-)

  Erika & Sana: Tack så mycket, jag rodnar ju nästan. Finns nog inget jag kan lära er, men supergulligt sagt! :-)

  Och tack alla andra för gulliga kommentarer!

  SvaraRadera
 10. Grymt fin drillflicka!!! Tårtan är ju supernice! =))

  SvaraRadera
 11. Den är är jättesöt den också! Kan bara hålla med alla andra, du är superduktig på att modellera!

  SvaraRadera