Flikar

22 sep. 2010

Yoda och Star Wars

Fick uppdraget att göra en tårta till en Albin som fyllde 7 år. Han gillade tydligen Star Wars. Jag har länge tänkt att det kunde vara kul att modellera en Yoda så då fick det bli temat på denna tårta.

Jag hittade bilder på olika skepp som jag tyckte kunde passa på sidan av tårtan. Roligt nog så kunde min man, som är en inbiten Star Wars-fan, namnen på dem! Ha ha jag visste inte ens att de hade namn...Bäst jag visar en bild bakifrån också - för er som också kan namnen på olika skepp från Star Wars ;-)

Det syns lite dåligt men det är spritsat stjärnor längst ner runt tårtan.

Den här lille killen var det inte helt lätt att få till märkte jag. Fick göra om den en gång, för färgen blev helt fel. Efter lite mer blandande så fick jag till det rätt bra, men jag tror kameran har ändrat den lite, men i verkligheten såg den rätt bra ut.

Tårtan är fylld med;

Ljusa bottnar
Hallongrädde
Mörk chokladmousse med crisp

Täckt med kavelmarsipan
Kanten är spritsad med smörkräm

Dekorationerna är en blandning av MP/SP.

7 kommentarer:

 1. Vilken fin tårta, Yoda blev kanonsnygg

  SvaraRadera
 2. Så duktig du är! Jättefin tårta och modellering =)

  SvaraRadera
 3. snyggt! du har lyckats jättebra med yoda ju :) Pojken måste blivit jätteglad :D

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken snygg Yoda! Hela tårtan är supersnygg. Snyggt att spritsa stjärnor längs kanten.

  SvaraRadera
 5. OM han blev glad?! Albin visste inget och hans leende var stort när tårtan bars fram och vi spelade Imperial march på stereon. Han gillar normalt inte alls tårtor, men åt av den här! Yoda gjorde dessutom dundersuccé på min amatörmässiga kladdkaka på barnkalaset. Vi var alla supernöjda och det lär komma fler beställningar... Lillasyster funderar redan på vad hon vill ha för tårta :-) Supertack hälsar vi!

  SvaraRadera
 6. Helt fantastisk den här, tycker jag. Yoda ser perfekt ut, och det svarta blev en snygg bakgrund. Hoppas du själv blev nöjd!

  SvaraRadera