Flikar

26 sep. 2010

Doptårta till Joel


Den här tårtan är till lilla Joel som döps idag. De ville gärna ha med hans favoritgosis och en dopbäbis, annars fick jag ganska fria händer.

Den här tårtan var riktigt rolig att göra! Jag gillar att modellera barn/bäbisar. Såna fantasiblommor är också skoj att göra. Mycket gick att förbereda innan så det tog inte allt för mycket tid att lägga ihop den sen.

Ibland så kan det vara lite svårt att planera hur stor plats dekorationer kommer att bli. Jag skulle nämligen ha med namn och dopdatum. Men insåg när jag lagt på bäbisen att det inte skulle få plats på tårtan. Men jag tyckte det blev bra till slut med en "skylt" på framsidan av tårtan.

Tårtan är fylld med;

Ljusa bottnar
Hallongrädde
Ljus chokladmousse med krisp
Spacklad med grädde

Täckt med hemmagjord SP, smaksatt med mandelarom (mums!)

Dekorationerna är en blandning av SP och MP.

Här är gosisen, som nog är lite överdimensionerad mot verkligheten, men jag tyckte den skulle bli så liten annars.

Valde en ganska enkel kantdekoration eftersom det var rätt mycket grejer ovanpå tårtan redan. Ville inte att det skulle bli för rörigt intryck.


Bebben blev kanske lite tjock i överkant, men han har kanske nyss ätit ;-)

Han är också vaken, och det var föräldrarna som tyckte att det skulle passa honom bra. Han är tydligen ett litet solsken.

10 kommentarer:

 1. Ja, det stämmer, vi har pysslat med samma typ av tårta idag :-) Jättefin är den, bra val att hålla det enkelt runtom!

  SvaraRadera
 2. Jättesöt tårta! Bebisen är ju hur söt som helst! Du är verkligen duktig på att modellera!

  SvaraRadera
 3. Tack för alla gulliga kommentarer!

  SvaraRadera
 4. tack så mkt o vad BRA att du kommenterade!! Jag hade slarvat bort din blogg, men nu så hittade jag ju den igen hihi.. *lägger i favoriter igen* :)

  SvaraRadera
 5. Så söt doptårta! Lillkillen som du har modellerat vart ju supergullig! :)

  SvaraRadera