Flikar

17 juli 2010

Bröllopstårta

Det här bröllopsparet kontaktade mig för några veckor sedan och undrade om jag kunde göra deras tårtor till festen. Jättekul att bli tillfrågad, men samtidigt väldigt nervöst. Men tackade självklart ja till det fina uppdraget.

De hade redan en ganska tydlig bild av hur de ville ha det. Rosorna ska vara ett försök att likna brudens bukett.Det blev verkligen väldigt många rosor! Jag har nog suttit nästan varje kväll i två veckor för att vara säker på att ha tillräckligt med rosor till tårtan skulle göras.

Det blev tillräckligt många, och till och med några över. Får väl ha dem till något annat, om inte annat så brukar min äldsta dotter gärna äta upp mina dekorationer :-)


Något som var lite ovant för mig var att de gärna ville ha tårtor som var rundade upptill. Jag brukar alltid vilja ha dem platta. Men är det ens bröllopsdag så tycker jag man ska få det som man vill!

Inget problem egentligen, det krävs bara mer grädde. Men denna varma sommar var det lite lurigt eftersom grädde inte är jättestabilt, speciellt när det blir varmt. Därför ville tårtorna gärna börja bukta sig. Försökte att ha dem så lite ute ur kylen som möjligt, men svårt!

Tårtorna såg okej ut när jag lämnade dem så jag hoppas att de håller sig till kvällen! Svårt med tårtor och speciellt bröllopstårtor - man vill ju att det ska vara extra perfekta...


Tårtorna har ljusa bottnar och är fyllda med rårörda hallon, vaniljfluff och passionsfruktsmousse. Spacklade med grädde. Dekorationerna är i FP/MP. De är täckta med egengjord SP. Runt tårtorna är det ett sidenband.


Riktigt tung var tårtan, men som tur var så var det en stabil tårtställning.

Så all lycka till brudparet som verkar ha fått sol på sin bröllopsdag till slut!

12 kommentarer:

 1. Vilken vacker bröllopstårta!

  SvaraRadera
 2. Helt underbar! Rosorna ser ju ut att vara plockade från rosbusken. Riktigt bra gjort!

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg bröllopstårta!!

  Är inte helt fel att ha lite extra dekorationer över när andan faller på att göra ett par cupcakes :)

  SvaraRadera
 4. jättefina! svårt att göra tårtor nu när det är så varmt. rosorna är otroligt vackra!

  SvaraRadera
 5. Tack så jättemycket för alla snälla kommentarer!

  SvaraRadera
 6. Otroligt vacker tårta! Och du är fantastiskt duktig på att göra rosor! Tack snälla du för awarden, känns ju hur lyxigt som helst att ha fått två! Kram

  SvaraRadera
 7. Så roligt med bröllopstårtor!! De blev jättefina, gillar verkligen dekorationerna =)

  SvaraRadera
 8. Jisses vilken fin tårta, så vackra blommor, brudparet måste verkligen varit hel nöjda. Rosarna ser ut som riktiga rosor.

  Tack så jättemycket för awarden, jag blev jätteglad när jag fick den av dig, det visar att någon faktiskt läser och gillar min blogg :-)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Wow vad häftigt - ett riktigt hedersuppdrag! Som jag måste säga att du lyckades alldeles utmärkt med, trots värmen. Vill också tacka för awarden, verkligen jätte snällt att tänka på mig :) Tack!

  SvaraRadera
 10. Jättefina! Gillar att du dekorerat ställningen också :)

  SvaraRadera
 11. Mer mycket tack för alla kommentarer :-)

  SvaraRadera
 12. Fina tårtor du gör! Har du varit på scandinavien Cake show i Kungälv någon gång? Värt att se!
  Hälsningar
  Tanja Hansson
  sugardesign.dinstudio.se

  SvaraRadera