Flikar

12 maj 2013

Minecraft

Förutom att göra själva tårtorna så är det väldigt roligt att man får lära sig en del om saker/spel/fenomen som man aldrig annars hade satt sig in i.  Minecraft faller nog i den kategorin. Speciellt väldigt pixligt spel, så det var en utmaning att försöka göra en tårta av det, eftersom själva spelet ju är, ja inte så snyggt helt enkelt :-) 


Men så får man sitta och googla på bilder av spelet och ta lite inspiration av hur andra tolkat temat, så till slut  brukar man komma fram till en rätt bra lösning. De svåraste teman brukar nästan alltid bli de bästa dessutom. Så i slutändan så gillade jag att göra denna tårta, även om jag nog inte vill göra rutor på ett tag nu...


Ganska snart måste jag dock införskaffa mig en fyrkantig bakform. Använder ofta runda bottnar som jag skär till, eller om de ska vara större, en ugnsform, men de blir ju inte så höga. Inget är direkt bra som det är nu helt enkelt. Vore bra med ställbara fyrkantiga bakformar, men jag har inte lyckats hitta några hittills.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har en fyrkantig form köpt på bagaren och kocken, den är ställbar så man kan få olika storlekar. Ett superköp!

    http://bagarenochkocken.se/baktillbehor/kakbakformar/rektangular-justerbar-kakram-hojd-7-cm/

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera