Flikar

12 maj 2013

Japaninspirerad födelsedagstårta

Det här var också en väldigt rolig tårta att göra.  Japaninspirerad skulle den vara eftersom födelsedagsbarnet gillar Japan. Finns ju hur mycket som helst att välja på egentligen, men valde ganska enkel design ändå. Har man mycket tid på sig så kan man nog hålla på i all evighet annars.


 Jag gillar körbärsblommorna väldigt mycket, jag gjorde några på tråd också för att de skulle bli mer liv i tårtan. Gillade effekten av det och skulle gärna göra mer av sånt.

Den lilla geishan blev lite tjock tyvärr. Efter att ha färgat den röda färgen så blev den lite lösare än vad jag är van så den sjönk tyvärr ihop lite, men hon ser ju rätt nöjd ut själv i alla fall :-)


Pärlbandet runt är spritsat. Hade glömt att det ju är rätt skoj att spritsa. Det här är vanlig kristyr, ibland använder jag smörkräm, men om det ska vara vitt så använder jag nästan alltid kristyr.


2 kommentarer:

  1. Wow vilken fin tårta!! Hur har du gjort med övergången vitt/rött. Ser superläckert ut och söt liten geisha. Kanon med körsbärsträdet också. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket :-) Jag använder sprayfärg (mitt favoritverktyg), för att färga på kanten.

    SvaraRadera