Flikar

29 sep. 2012

Bröllopstårta med lila blommor

Den här tårtan var det egentligen inte meningen att jag skulle göra. Jag brukar inte göra tårtor som är såhär stora,  men när det verkade som att de skulle stå utan tårta och det bara var fyra veckor kvar till bröllopet så tackade jag ändå ja till att göra den (det gäller ju min arbetskamrat så då får man ju ställa upp lite extra...).

Tårtan är beräknad till 100 personer och är alltså fem våningar hög. Den var galet tung kan jag intyga.

Jag har sett att en del är med i tävlingen på pimp my tårta och det kunde jag ju inte motstå. Skulle någon vilja rösta på mitt bidrag (denna tårta) så kan man göra det här.

 

Rosor hade jag ju gjort tidigare och även kallor, men aldrig liljor. Tänkte att det skulle passa väldigt fint in med just liljor så jag bestämde mig för att ge det ett försök i alla fall. Efter att ha misslyckats med den första så fick jag ändå ihop blommor som jag blev rätt nöjd med. Kan säkert göras bättre, men för att vara första gången så har jag bestämt mig för att inte vara mer kritisk. :-)


Mitt uppe på tårtan är det parets initialer. Gjorde dem kvällen innan eftersom det inte blev riktigt klart med bruden hur de ville ha det. Så jag var rätt orolig att det inte skulle hålla men jag använde fp så det torkade rätt fort ändå.


Att kavla marsipanen till alla dessa tårtor tog självklart rätt lång tid. Jag har använt kavelmarsipan och ni som använt det vet att det är rätt segt så jag hade en del träningsvärk dagarna efter. Så ett träningspass fick jag på köpet. Men jag skulle inte tacka nej till en kavelmaskin!

I tårtan var det i alla fall;

Chokladmousse med krisp
Hallongrädde

Täckt med vitchokladsmörkräm och vit kavelmarsipan.

Blommorna är gjorda mestadels i fp, men även en del sp.Såg bilder från bröllopet och det var den vackraste brud jag sett på länge. All lycka i framtiden!

16 kommentarer:

 1. Galet fin! Liljorna är jättefina!

  Och jag förstår att du hade träningsvärk :) Kavling brukar ju framkalla en del svettningar :)

  SvaraRadera
 2. Wow de här var otroligt vacker,och att de är första gången du gör liljor syns inte,otroligt otroligt vackra.
  Klart ja röstar på den här tårtan.

  SvaraRadera
 3. Wow så fin! Fem våningar är imponerande mycket och liljorna är ju fantastiska. Fint med små mönster på marsipanen också! Ja, och en kavelmaskin hade inte varit helt fel. ;)

  SvaraRadera
 4. Wow, wow, wow! Jag är verklign imponerd! Så stor och så underbar :)

  SvaraRadera
 5. Åh, den är helt ljuvlig!
  Underbara färger!

  SvaraRadera
 6. sv: Absolut, om alla gör det så blir det ju mycket pengar i längden :)

  SvaraRadera
 7. Sååå fin! Man kan verkligen inte tro att det är första gången du gjorde liljor, superfina! Tårtan är så stor och vacker! :)

  SvaraRadera
 8. Sirligt vacker,underbara stilrena färger dessutom hallon med chokladmousse innuti , bara detta frestar både gom och själ

  SvaraRadera
 9. Gud vad fin bröllopstårta... ;0)

  SvaraRadera
 10. WoW!! Vilken tårta!! Mäktig och ursnygg. Snygga blommor! :o)

  SvaraRadera
 11. Hej! Vet inte om du bloggar här längre eller om du ser kommentarerna. I alla fall hittar jag inga andra kontaktuppgifter till dig.

  Om man vill beställa en tårta, hur går man tillväga då? Mvh Emma

  SvaraRadera
 12. Emma: Ja jag har varit lite inaktivt den senaste tiden, men helt har jag inte gett upp. :-) Enklast att nå mig är på mariasbaksida@gmail.com

  SvaraRadera
 13. Oj vilken vacker tårta! Monterade du den på plats el du vågade leverera den med alla våningarna?

  Hälsning Anna
  www.iannasskafferi.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde det faktiskt hemma även om det var en läskig resa till festlokalen :-)

   Radera
 14. Hej! Är ute efter en liknande tårta,. Vad kostar denna bröllopstårta hos dig?! Och vad skulle de kosta för ca 80 pers?! Men med mindre blommor och nån dek i rött och grönt?!
  Tacksam för svar! Med vänlig hälsning, sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, du får gärna e-posta mig på mariasbaksida@gmail.com om detta.

   Radera