Flikar

16 juli 2012

Bröllopstårta i rosa och vitt


 Nu har det gått alldeles för lång tid sedan senaste inlägget men det har ju varit semester och då har jag inte haft mycket lust att sitta framför datorn. Nu har jag i alla fall tagit mig i kragen och lägger upp en bröllopstårta som jag gjorde strax innan jag gick på semester.


Figurerna är tänkta att i möjligaste mån likna originalen, men självklart går det inte att komma så nära. Det absolut svåraste är ju att inte få figurerna så tjocka :-)

Det är också första gången jag har försökt mig på stående figurer. Gick ändå rätt bra måste jag säga, även om jag var orolig att det skulle ramla, men jag har sett bilder från bröllopet och de stod upp även då!


Jag har väldigt svårt att hitta en bra svart SP som funkar bra att modellera med. Denna stelnade hyfsat, men å andra sidan så drar den mer åt det blå hållet, speciellt nu när jag blandat i lite vitt för att den skulle bli mörkgrå. Nu ser den nog lite mer blå ut på bilden än vad den gjorde i verkligheten, men ändå så är jag inte nöjd.


 I tårtan så är det;

Ljusa bottnar
Hallongrädde
Chokladmousse med krisp

Täckt med vit chokladsmörkräm och egengjord SP.

Figurer i köpt SP.


Det var längesedan jag gjorde rosor och jag hade verkligen glömt bort vilken tid det kan ta att pilla ihop de där. Det ser ju inte så märkvärdigt ut tycker man. Men jag jag har skaffat mig ett bra ställ för att hänga blommorna nu och det underlättade ju torkprocessen åtminstone.


Tårtställningen är min och lånades av brudparet, tyckte att den passade väldigt bra till denna tårta.
 

Jag hörde att det var ett mycket trevligt och vackert bröllop som dessutom bjöd på fint väder. Så tack så mycket föra att jag fick göra Er tårta!

9 kommentarer:

 1. den är otroligt vacker.du är grym på modellering,wow faktor verkligen
  a tråkigt när svart inte blir svart,ja kör med örebro marsipan och tycker den håller färgen.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina rosor! Hur gjorde du dem? Jag har försökt en massa gånger men mina går bara sönder...

  SvaraRadera
 3. Jättevacker! Du modellerar såå bra!

  SvaraRadera
 4. Men jösses vilken söt bröllopstårta!
  Grymt bra modellerat måste jag säga!

  SvaraRadera
 5. Dina figurer är så fina! Som små dockor. :) Fin tårta med härliga rosor som ju nog tar rätt länge att göra, men vackert blir det!

  SvaraRadera
 6. Smulans bakblogg: Ja, jag håller med, den håller färgen jättebra och jag använder den jämt till att täcka svarta tårtor. Men jag tycker inte om att modellera med marsipan - det stenar inte ordentligt och figurerna håller inte riktigt formen.

  KLydell: Trist att dina blommor går sönder. Jag har inte riktigt varit med om det, om jag inte tappat dem i golvet förstås :-) Är det bra FP som du använder? Jag gillar Wiltons FP bäst av de jag testat. Tycker även att det funkar bra med Wiltons SP, det stelnar ju inte riktigt lika fort, men blir också rätt bra resultat.

  SvaraRadera
 7. Älskar den här vackra tårtan, wow! Instämmer med de övriga... små dockor så fint det är :)

  SvaraRadera
 8. Vad fin! Vilka härliga färger!!!

  /Susanne

  SvaraRadera
 9. Wow, vilken fantastiskt fin tårta! Blommorna är helt underbara och dina figurer är bara så snyggt modellerade! Jättefina ögon har de också =)

  SvaraRadera