Flikar

30 jan. 2011

Kung fu Panda

Ibland blir man ju extra nöjd med en tårta - den här tillhör verkligen inte den kategorin! Synd egentligen för det var en kul idé. Nu blev den mest lite konstig, ser mer ut som att han dansar än att han gör en karatepose.

Men ingen idé att gråta över spilld mjölk, eller vad det brukar heta. Den är överlämnad och jag får se fram emot nästa tårta. Det blir en doptårta nästa helg och det gillar jag verkligen att göra, så jag har förhoppningar om att den ska bli mer lyckad.

Är nog ingen idé att jag sitter här och beklagar mig över vad som gick galet, men jag skulle inte modellera en sån här figur igen med kavelmarsipan. Det stenade inte alls, vilket gjorde att jag inte kunde få figuren i rätt position. Men men man lär sig något nytt varje gång...

I tårtan är det;

Ljusa bottnar
Hallongrädde
Ljus chokladmousse med krisp

Täckt med grädde och hemmagjord SP (medblandat liite röd kavelmarispan)

GRATTIS till HANNES!

21 kommentarer:

 1. Såg at du hade kikat in på min blogg, säger detsamma om din ,vilken fin blogg, och vad du är duktig på att modellera! Jag gillade verkligen den där härligt vågiga kanten på en av de rosa tårtorna, fiffigt!

  SvaraRadera
 2. Men denna blev ju hur snygg som helst! Både pandan och färgerna! Jag tycker du ska vara nöjd med den! För övrigt testade jag även att modellera med marsipan, blandade i ca en fjärdedel flowerpaste och det blev väldigt bra konsistens, ska nog dock ha lite mer fp nästa gång, för den sjönk en liten aning ändå..

  SvaraRadera
 3. Du får tycka vad du vill men jag tycker du är grymt duktig... och Kung fu Panda blev jättefin. Ser fram emot att se doptårtan sen.

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar panda! Den ska du vara nöjd med, oavsett vad du tycker :)

  SvaraRadera
 5. Pandan är ju grymt fin hörrödu !! =)(men jag vet, man har en bild i huvudet av hur man vill att den ska se ut).
  Hela tårtan finfin iallafall!! =))
  Kram

  SvaraRadera
 6. Superfin som vanligt! Vad använder du för pasta när du modellerar? Modelleringspasta? Har du några tips på hur man får figurerna så släta som du får dem? :0)

  SvaraRadera
 7. Men vilken otroligt tuff tårta! Du är verkligen så himla duktig på det där med modellering! :-)

  sv: Javisst är det som en djungel! Denna stelnar inte vilket kan göra det svårt. Fick tipset från Sarah Bakar som oxå älskar dekorfondanten att blanda denna med modelleringsfondanten i samma märke, då blir den jättebra att modellera med.

  SvaraRadera
 8. Ja vad ska man säga, man är sin egen värsta kritiker! Jag tyckte i alla fall att pandan var helt stört bra modellerad :) fattar inte hur du gör det!

  SvaraRadera
 9. Wow vilken häftig! Härliga färger. Ser inte alls ut som han dansar!

  SvaraRadera
 10. Jag tycker den var jättefin! Supersnygg panda ju!! :)

  SvaraRadera
 11. Jag tyckte det var grym iaf :)
  Jag sitter och gör en lista med bloggar jag läser, får jag ha med dig :)?
  kram

  SvaraRadera
 12. Tack så mycket alla - kul att någon gillade den ;-)

  Susanne: Jag brukar använda köpt SP när jag modellerar. Det tycker jag är enklast om man ska få jämna figurer - jag håller fortfarande på att prova mig fram till vilket märke jag gillar bäst.

  Men jag brukar blanda i lite CMC-pulver för att det ska torka lite bättre och hålla formen.

  SvaraRadera
 13. Jag gillar verkligen pandan alltså! Blir det att du tar med en sån till mig när du kommer hit, månne? vore väl smidigt att knöla ner i packningen ;)Kram fina du.//Lina A

  SvaraRadera
 14. Du är så duktigt! tårtan är super roligt och riktigt häftigt ;)

  SvaraRadera
 15. Jaha, okej! Så du tycker alltså att SP ger jämnare figurer än vad MP, gör? Intressant! Märkte nu när jag gjorde blomman kalla att det var mycket lättare att göra dem med SP än med MP, eftersom MP sprack när man skulle vika ihop dem i de flesta fallen.

  SvaraRadera
 16. Susanne: Nä MP tycker jag är ruskigt svår att få bra, men man kan blanda SP och MP typ 50-50 så får man en rätt bra deg att jobba med. Bra stadga och de blir jämna.

  SvaraRadera
 17. jäklar vad bra du fick pandan. Hade tänkt att jag skulle göra kung fu panda för ett tag sedan men jag vågade inte.. Man kan inte fatta att den är gjord av socker så himla bra är han.. Du har fått till allt.. uttrycket i hans ansikte, kläder.. allt.. imponerande

  SvaraRadera
 18. så himla fin, den är perfekt. superduktig är du. kramisar

  SvaraRadera
 19. Okej :0) Jag testa med både SP och MP och faktiskt GP nu till min senaste tårta. Det är nog bara och testa sig fram :0)Men tack för tipsen! :0)

  SvaraRadera