Flikar

9 juni 2012

Prinsessa och hennes slott

 Den här tårtan kan jag inte påstå att jag egentligen hade tid att göra, men eftersom jag verkligen gillar tjejiga tårtor så tog jag mig tiden.

Det fick bli en liten prinsessa och hennes slott. Men liten och liten, egentligen är hon väl rätt överdimensionerad för sitt slott. Tänker mig (hoppas) att barn inte tänker på sånt :-)

 
Tornen är gjorda av flowerpasta och är alltså inte fyllda med tårta. Tänkte att det skulle vara svårt att få det snyggt om tornen skulle vara tårta. Men om man frågar min dotter så är tårta just alla figurer...

Det rosa på tornen är målade med guldglitter.


Det gröna är spritsat med smörkräm. Inte den bästa smörkrämen att spritsa med eftersom den var så lös, men funkade ändå till gräs.


Det rosa längs kanterna är sprayat.


Grattis till Freja!

7 kommentarer:

 1. Oj, det var en jättefin tårta! Ser ju precis ut som ett riktigt (lek)slott! :) Det blir snyggt med den sprayade kanten, prinsessan är jättesöt. :)

  SvaraRadera
 2. Åh så fin!

  Och det är ju just det som är så bra med sagornas värld, att allt inte måste vara verklighetstroget. Att prinsessan är för stor för att komma in i slottet hör ju bara till sagornas värld. Tänk om man själv kunde få bo i den världen ibland - då skulle jag vilja ha just det där slottet :)

  SvaraRadera
 3. Den här rosa flicktårtan bara älskar jag. Jättesnygg, så duktig du är!

  Jag får nästan aldrig göra rosa tårtor här hemma då jag omges av grabbar :) Men ibland så får man chansen och då tar man den!

  SvaraRadera
 4. Så underbart söt tårta! Freja måste blivit jätteglad!

  SvaraRadera