tag:blogger.com,1999:blog-5503939543347230116.post6933119672901452213..comments2023-04-03T02:24:55.738-07:00Comments on Marias Baksida: SmulpajMariahttp://www.blogger.com/profile/03360442746036818440noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5503939543347230116.post-58767915304423466362010-07-21T07:59:49.010-07:002010-07-21T07:59:49.010-07:00Jag skulle nog äta upp alla direkt från busken om ...Jag skulle nog äta upp alla direkt från busken om jag hade haft möjligheten :-)<br /><br />Men man kan ju safta och sylta om man gillar det. Sen så kan man frysa in och ta fram och lyxa till det på vintern. Som dekoration på olika bakverk är det ju oslagbart.<br /><br />Sen så hittade jag detta recept som ju verkar jättegott! Om några år när vi också (förhoppningsvis) har röda vinbär så ska jag testa.<br /><br />Blanda 1 dl socker, 100 smör, 2 tsk vaniljsocker, 1 helt ägg + 3 äggulor och en nypa salt till en krämig smet. Blanda sedan i 3 dl vetemjöl och 1 ½ tsk bakpulver. Bred ut smeten jämnt i en smord och bröad form, helst med löstagbara kanter. Grädda i 180 C i ca 30 min.<br /><br />Lägg botten på folie på en plåt eller galler. Vispa 3 äggvitor med 1,5 dl socker. Blanda 3-4 dl vinbär med lite potatismjöl. Blanda i bären i marängsmeten och lägg över kakan. Grädda i 180 C enbart övervärme tills marängen är klar.Mariahttps://www.blogger.com/profile/03360442746036818440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5503939543347230116.post-63106435636288246782010-07-21T01:42:32.342-07:002010-07-21T01:42:32.342-07:00Jag har just en massa hallon som mognar och gäster...Jag har just en massa hallon som mognar och gäster på ingång. Att jag dessugom älskar både basilika och balsamvinäger gör att jag ska testa denna. Men har du inget bra tips på vad man gör med röda vinbär?<br /><br />Karolina HumlanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5503939543347230116.post-6213318852608528812010-07-20T12:38:33.431-07:002010-07-20T12:38:33.431-07:00Mmm det är riktigt gott ;-) Inte bra för figuren d...Mmm det är riktigt gott ;-) Inte bra för figuren dock...<br /><br />Basilikaglass lät jättespännande - jag hör att jag testat alldeles för vanliga glassar i mina dar :-)Mariahttps://www.blogger.com/profile/03360442746036818440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5503939543347230116.post-85029209581674368152010-07-20T11:57:14.310-07:002010-07-20T11:57:14.310-07:00Ser väldigt gott ut, har aldrig testat med basilik...Ser väldigt gott ut, har aldrig testat med basilika och balsamvinäger, det kanske jag skulle göra nästa gångCupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5503939543347230116.post-62184957242392200402010-07-20T11:08:03.432-07:002010-07-20T11:08:03.432-07:00Lät spännande att ha basilika och balsamvinäger ih...Lät spännande att ha basilika och balsamvinäger ihop med jordgubbar o hallon!annica - annicakehttp://www.annicake.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5503939543347230116.post-36836612637700022922010-07-20T04:21:32.155-07:002010-07-20T04:21:32.155-07:00Basilika i sötsaker är faktiskt jätte gott! Basili...Basilika i sötsaker är faktiskt jätte gott! Basilikaglass är en riktig höjdare :)Bland muffins och pelargonerhttps://www.blogger.com/profile/07405400810709652048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5503939543347230116.post-35743386923277494542010-07-20T02:47:45.022-07:002010-07-20T02:47:45.022-07:00Smarrigt. Har aldrig testat att blanda hallon och ...Smarrigt. Har aldrig testat att blanda hallon och jordgubbar, det kanske jag ska ta och göra. :-)Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.com